EÜ. Edebiyat Fakültesi
2017-2018 GÜZ DÖNEMİ MAZERET SINAV TARİHLERİ HAKKINDA

2017-2018 eğitim yılı güz döneminde arasınav ve bütünleme sınavına mazeretleri nedeniyle katılamayarak sınav tarihinden itibaren 5 gün içinde başvuruda bulunan ve sınav hakkı verilen öğrenciler için mazeret sınavları aşağıdaki tarihler arasında yapılacaktır.

Arasınavlar için 11-15 Aralık 2017

Bütünleme sınavları için: 5-9 Şubat 2018

sınavların ilgli tarihler arasında ne zaman yapılacağı ile ilgili öğrenciler dersi veren öğretim üyesi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Mazeret sinavlari esaslari:

Madde 17- (1) Mazeret sinavlari, sadece ara sinav ve bütünleme sinavlari için geçerlidir. Ögrencinin bir dersten mazeret sinavina alinip alinmayacagini ilgili birimin yönetim kurulu karara baglayip, mazeret sinavinin hangi tarihte, nerede ve ne sekilde yapilacagini tespit ve ilan eder.

(2) Hastalik nedeniyle sinavlara giremeyen ögrencilerin durumlarini, tam tesekküllü hastaneler tarafindan  verilen saglik raporu ile belgelemeleri gerekir. Yakinlarinin ölümü, dogal afet ve benzeri durumlardaki mazeretlerini belgeleyen ögrencilerin tüm sinavlari için mazeret sinavi hakkindan yararlanip yararlanamayacagi ilgili birimlerin yönetim kurullarinda karara baglanir.

(3) Mazerete  gerekçe  olan  belgelerin,  düzenlendigi  tarihi  izleyen bes is  günü  içerisinde ilgili dekanliga veya müdürlüge verilmesi gerekir. Bu sürenin asilmasi halinde, basvurular  isleme konulmaz. Mazeret sinavina girmeyen ögrencilere yeni bir mazeret sinav hakki verilmez.

(4) Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye, Üniversite ve Fakülte/ Yüksekokulu temsil etmek için görevlendirilen ögrencilere, katilamadiklari her sinav için mazeret sinav hakki verilir.

(5) Mazeretleri ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilen ögrencilerin sinavlari ilgili birim yönetim kurulu tarafindan belirlenen tarihlerde yapilir.

(6) Mazeret sinavlarinin kapsami, dersi veren ögretim elemani tarafindan veya  entegre egitim uygulamasi yapan birimlerde, bölüm/program kurullari tarafindan belirlenir